Moj popis blogova

LCHF kokoscreme dessert






































Ova fina kokosova krema gotova je za par minuta. Posebno mi je legla sinoć kad mi se strašno jelo nešto slatko. U nedostatku boljeg materijala i manjku crne čokolade posegnula sam za kokosovim mlijekom koje se hladi već danima u hladnjaku čekajući svojih 5 minuta ;))
Ako vam se dogodi slično toplo preporučam iako je krema hladna.

Za 4-6 porcija potrebno vam je:

400 ml kokosovog mlijeka
400 ml slatkog vrhnja bez karagenana
čajna otopina stevije po ukusu
malo meda/cukrina
2 žlice čistog neslađenog kakao praha
cimet
mrvicu soli
žlica maslaca

Maslac i od vode ocijeđeno kokosovo mlijeko miksati desetak minuta sa malo soli, kakaom i stevijom po želji i ukusu. Može i bez stevije jer je kokosovo mlijeko dovoljno slatko samo po sebi. Važno je da se poveća volumen bar za trećinu.

(Neće se svako kokosovo mlijeko ponašati kao šlag, pa morate malo eksperimentirati sa vrstama koje se kod vas prodaju. Kod izbora mlijeka važno je da nema ništa osim vode i kokosove pulpe. Nikakve konzervanse i slične dodatke ne treba tolerirati jer je izbor zaista velik. Pogotovo u Njemačkoj.)

Također umutite slatko vrhnje sa cimetom u čvrsti šlag. Kokosovu kremu lagano umiješajte u šlag i raspodijelite u posudice ili čaše za kremu. Odozgora možete posipati sa malo kakaa ili cvijetićima levande iz vrta ili naribanom koricom limuna tek toliko da zamiriši.
Stavite na desetak minuta u hladnjak prije posluživanja.
Ako vam je to totalno bezšećerno stavite po vrhu kap dvije tekućeg meda ili naribajte odozgora čokolade sa 70% kakaa.
Možete ostaviti malo šlaga sa strane pa u njega umiješati malo soka od malina ili borovnica pa umiješati u smjesu radi egzotičnijeg izgleda ali to sve komplicira prvobitnu ideju kako na brzaka pojesti nešto slatko :))

U slast!

Raznih sličnih poslastica i slatkih i slanih naći ćete na stranicama naše LCHF kuharice koja je upravo na ljetnom popustu, pa požurite sa nabavom svojeg dragocijenog primjerka :)



Nema komentara:

Objavi komentar