Moj popis blogova

nedjelja, 25. studenoga 2012.

Moje praline


Dok se čekaju nove fotke šešira,
evo mali muzički intermmezzo u obliku nekidan napravljenih čokoladica iz kućne radionice:



prirodni kakao dobiven iz zrna kakaa,
kakao maslac,
kajanska paprika, levanda i sol sa provansalskim travama,
mrvica stevije i pola sata rada.

Ovo je uz dobre silikonske kalupe, rezultat rada ;)
Na pari skroz na laganoj temperaturi više otapati nego kuhati:

1 šalica kakao maslaca
1 šalica sirovog praha kakaa
1 žličica kajanske paprike ili čilija
1 žličica morske soli (u koju ste dan ranije stavili provansalske trave, pa kasnije prosijali)
prstohvat - dva suhih cvijetova levande
mrvicu stevije tek toliko da ne bude pregorka čokolada
par kapi vode u kojoj prethodno otopite sol



Kad se sve prožme i stopi u glatku masu, ulijte u silikonske kalupe za praline
stavite u duboko zamrzavanje na dva sata, izvadite iz kalupa i poslužite.
Na sobnoj temperaturi mogu ovako napravljene čokoladice stajati do tjedan dana da ne promjene
oblik i okus.








Nema komentara:

Objavi komentar